Presentació de TROPEL, del Tigre de Paper a Sabadell

DIJOUS 13 D'OCTUBRE a les 19:30h al Casal CAN CAPABLANCA de Sabadell
(C/ Comte Jofre, 30 - Sabadell)

Presentació del llibre "TROPEL. Una dècada de lluita estudiantil a Colòmbia"
i xerrada sobre l'evolució del conflicte colombià,

a càrrec de:

- Un membre de l'editorial Tigre de Paper | Edicions (www.tigredepaper.cat).

- Un membre del Col·lectiu Maloka (www.colectivomaloka.org).

Tropel. Una dècada de lluita estudianitl a Colòmbia, és una crònica novel·lada sobre el moviment estudiantil de la Universitat Nacional de Colòmbia dels anys '70. El seu autor, Carlos Medina Gallego, professor de la Universitat Nacional de Colòmbia i autor de diverses obres sobre els diferents actors armats del conflicte colombià, ens presenta en aquesta obra els debats ideològics, la lluita de carrer, les vagues, els amors i la quotidianitat, la clandestinitat, les manifestacions... En resum, les il·lusions, discussions i frustracions d'una generació de "tropeleros" i "tropeleras" que reneix amb el pas del temps.
“El Tropel és una concepció de vida que implica moviment i transformació permanent... Una guerra a mort a la mediocritat, a l’apatia, a la cultura de la desgana i de la negligència. Una font de possibilitats per confrontar i contrarestar les ires i els odis, per aniquilar enganys, per enterrar la tirania i l’autoritarisme”.

“Els tropeleros i les tropeleras són uns militants de la vida, que no suporten els dogmes ni les sectes, que no renuncien a la utopia de somniar albades prenyades d’abundància, i d’alegria. Són uns guerrers nòmades, uns colonitzadors de deserts d’apatia, uns unificadors de voluntats diferents que saben que la d’organitzar és la més dura i llarga de totes les batalles, però la més necessària”.

Un clàssic de la literatura activista colombiana, que pretén deixar el record d’aquelles persones que amb el seu temps, el seu esforç i la seva vida van escriure perquè se segueixi escrivint la història del moviment estudiantil.

Perquè no hi ha Tropel sense tropeleros i tropeleras...

...I també de la mateixa editorial Tigre de paper Edicions:

- "La guerra just acaba de començar", de Miquel López Crespí: Un collage literari que divaga entre els petits grans moments històrics dels períodes revolucionaris i la vida política, clandestina i quotidiana de la rebel·lia a la ja turística i alienada Mallorca dels anys 70. Editada l'any 1974 i censurada i segrestada pel "Tribunal de Orden Público" franquista.

- "Harraga", d'Antonio Lozano: Novel·la negra basada en les màfies de la migració. Tràfic de drogues i de persones enmig de dos mons amb institucions corruptes, dos mons que confronten tradició i modernitat, pobresa i luxes, il·lusions i frustracions. On sicaris, camells, narcotraficants, policies de fronteres, polítics i respectables advocats, conviuen enredats en una trama de diner ràpid i tret fàcil. Obra guanyadora del premi Novelpol a la millor novel·la negra publicada el 2002.

Pots buscar cadascun d'aquests llibres a les llibreries o demanar-los directament a l'editorial per 15€ la unitat a: info (at) tigredepaper.cat

També pots subscriure't a l'editorial Tigre de paper Edicions i gaudir d'un descompte del 15% en totes les compres, amb el compromís d'adquirir totes les obres editades amb un màxim de 10 edicions a l'any.

Tigre de Paper | Edicions

Tigre de Paper | Edicions vol ser més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana.

Així com Antoni Serra considera que “l’escriptor no és un ésser aïllat del context social on desenvolupa la seva activitat professional”, des de Tigre de Paper | Edicions considerem que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, tenim el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat.

www.tigredepaper.cat

Can Capablanca

El Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca és una entitat oberta, participativa i crítica que treballa per la construcció d'una societat lliure i socialment més justa des de la nostra ciutat, dins el marc nacional dels Països Catalans.

www.cancapablanca.cat

Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org