[4rt dia] Què fer a partir d’ara per recuperar el Banc Expropiat?

Aquests dies estan sent molt intensos i és per això que ens està costant molt poder emetre informacions com a Banc Expropiat. En la mesura que puguem anirem explicant la nostra versió dels fets aquests dies així com la nostra valoració sobre molts dels aspectes d’aquest conflicte obert.

Primer de tot volem agrair a totes aquelles persones que aquests dies esteu passant de la solidaritat al compromís explícit amb el projecte del Banc Expropiat.

Moltes de vosaltres esteu demanant de quina manera poder implicar-vos en aquesta lluita, des de les veïnes de Gràcia que s’estan posant en contacte amb nosaltres com tota aquella gent d’altres indrets, llocs tant llunyans com el lluitador barri de Gamonal a Burgos.

Aquí us deixem algunes idees:

  • Convoqueu tot tipus de mobilitzacions que serveixin per a pressionar els responsables d’aquest conflicte així com per a visibilitzar què és el Banc Expropiat o què està succeïnt realment aquests dies a la Vila de Gràcia.
  • Penjeu banderoles, pancartes o cartells als vostres balcons o finestres en suport al Banc Expropiat
  • Difoneu en els vostres cercles més propers la informació que anem traient.
  • Participeu de les cassolades que s’estan fent a les 22h des del vostre balcó, finestra o plaça més propera.
  • Feu-nos arribar tota aquella informació, imatge o vídeo que creieu que ens pugui ser útil.

Qui està darrera d’aquest desallotjament?

  • Catalunya Caixa: aquesta entitat rescatada (i ara absorbida per BBVA) era la propietària del local quan nosaltres el vam ocupar. Si no hagués sigut pel procés legal que van començar ara potser no estaríem aquí.
  • Manuel Bravo Solano: aquest personatge és el responsable de la propietat actual del local, una fosca xarxa d’empreses que es dediquen a la especulació immobiliària. Empreses com les seves i persones com ell són les responsables del procés de gentrificació que estem patint a Gràcia.
  • Mossos d’Esquadra: que no ens enganyin, les actuacions violentes per part de la policia no estan sent en resposta a les accions violentes de gent que s’està manifestant. El segon dia es veure prou clar que l’objectiu de la policia no és evitar aldarulls sinó evitar que reobrim el Banc Expropiat. Quan puguem entrar al nostre local es veurà que els aldarulls s’estan produint arran del desallotjament i les actuacions posteriors dels Mossos d’Esquadra.
  • Govern de la Generalitat: el Govern de Junts pel Sí (CDC i ERC) són els responsables polítics que comanden els Mossos d’Esquadra. Si el Govern de la Generalitat volgués, la policia marxaria, si ells marxen podrem reobrir el Banc Expropiat.
  • Mitjans de comunicació: cap de les parts abans esmentades no tindrien la força que tenen si no fos perquè tenen els mitjans de comunicació per fer d’altaveu. La manipulació mediàtica d’aquests dies s’està fent prou evident no només per la utilització d’imatges manipulades d’aldarulls d’altres èpoques, la recerca desesperada de veïnes que parlin malament del Banc Expropiat sinó també pel silenciament total de la violència policial tot i que les imatges, vídeos i testimonis estan corrent per les xarxes socials en prou quantitat com per no ignorar-ho. Que no estiguem fent rodes de premsa no significa que la premsa no tingui accés a la quantitat d’informació que desmenteix moltes de les mentides que personatges com Batlle o Collboni estan difonent.

Cadascun d’aquests actors tenen la seva part de responsabilitat en el conflicte que estem patint, per tot això animem a fer visible aquest paper que estan tenint i a pressionar-los perquè canviïn d’actitud.

Estigueu atentes a més informacions que publicarem aquesta nit.

26 de maig del 2016
Vila de Gràcia

Enlaces relacionados / Fuente: 
https://bancexpropiatgracia.wordpress.com/2016/05/26/4rt-dia-que-fer-a-partir-dara-per-recuperar-el-banc-expropiat/
Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org